Att leva med linser

Att leva ett liv med linser.

Framgångsrikt linsbärande

Att kunna bära sina kontaktlinser obehindrat är långt ifrån självklart. Det finns många faktorer som kan påverka dina möjligheter att använda linser men det finns saker du kan göra för att ge dina ögon bästa möjliga förutsättningar till ett framgångsrikt linsbärande.

Tänk på att:

Rengöra händerna
Innan du tar i dina linser och petar i dina ögon är det viktigt att du noggrant rengör händerna. Tvätta alltid med tvål och vatten och torka torrt med luddfri handduk innan du hanterar dina linser.
Använd rekommenderad linsvätska
Var noga med att använda rekommenderad desinficerande rengöringsvätska vid rengöring. Se till att ”gnugga” linserna när du gör rent dom för att avlägsna avlagringar och proteiner som bildar beläggningar på dina linser. Följ alltid din optikers råd.
Tänk på att använda etui
Ha alltid med dig etui och rengöringsvätska när du är på språng. Då har du alltid möjlighet att rengöra och förvara dina linser vid behov.
Besök din optiker
Gå regelbundet till din optiker för undersökningar och för att säkerställa din ögonhälsa. Optikern kan upptäcka synförändringar och problem som annars kan risker dina möjligheter att fortsätta att bära linser.

Tänk på att aldrig:

Hantera smink
Hantera smink, tvål eller andra rengöringsmedel i samband med att du är i kontakt med dina ögon eller linser.
Återanvända linsvätska
Återanvänd aldrig em redan använd linsvätska. Skölj ur etuiet, rengör noga och fyll på med ny vätska varje gång det är dags att förvara eller rengöra dina linser på nytt.
Använda dina linser längre än rekommenderat
Använd aldrig dina linser längre än dom är avsedda för. Frestelsen kan vara stor att spara några kronor genom att förlänga bärtiden, men gör inte detta. Risken för skador och problem med dina ögon är stor.
Inte spraya med aerosoler i närheten av linser
Undvik att spraya med deodorant, hårspray eller andra aerosoler efter att du satt i dina linser. Risken för att ångorna kommer in i ögonen är stor och kan leda till obehag.
Följer du dessa enkla råd kommer du att kunna njuta av ett ganska bekymmersfritt linsbärande. Känslan av att slippa glasögon och känna den frihet som linser innebär, gör i många fall, stor skillnad på självkänslan och förmågan att kunna utöva sina fritidsintressen utan begränsningar. Så varför inte börja ditt liv utan glasögon redan idag?
100% Nöjd kund-garanti
Vårt mål är att du skall känna dig trygg och nöjd med de produkter och tjänster vi erbjuder. Om du inte är nöjd med din vara av någon anledning, har du rätt att byta eller få pengarna tillbaka.
Lensia AB | 423 61 TORSLANDA
Org.nr: 559205-8159 | Innehar F-skattebevis

Copyright © 2021 LENSIA AB