Varför välja att leva med linser

Varför skall jag använda kontaktlinser?

Kontaktlinser ger dig en känsla av frihet som du kanske har saknat när du bär dina glasögon. Fördelarna är många, du slipper imma framför ögonen när du kommer utifrån och in en kall vinterdag, du kan idrotta utan rädsla att skada dina glasögon och du slipper skav och den tryckande känslan som kan uppstå från glasögonens skalmar.

Skaffa kontaktlinser, hur går jag tillväga?

När du väl bestämt dig att skaffa kontaktlinser så har du säkert insett alla fördelarna som det innebär att vara fri från glasögon. Du har läst på om hur det skulle vara att ha linser och vägt plus och minus mot varann. Det är nu dags att starta din resa tillsammans med linserna. Men vad är första steget och vad gör jag nu?
Synundersökning

Synundersökning

Det första du börjar med är att boka tid för en synundersökning hos din optiker. Optikerna intervjuar dig om orsaken till din önskan och ser vilka förutsättningar du har för att börja med linser.

Efter detta tar synundersökningen vid där man kontrollerar ögats funktion, dess delar med hornhinnan, tårkanalens funktion och ögonvitan. Man kollar i förekommande fall även trycket i ögat för att säkerställa att du kan bära linser utan besvär.

Har du efter denna kontroll förutsättningar att använda linser så kommer du få testa att prova linser på plats hos optikern. Du visas hur du sätter i och tar ur dina linser på korrekt sätt och man kontrollerar också att fullgod syn har uppnåtts. Känslan att stoppa i ett främmande föremål i ögonen kan vara lite ovan och obehaglig till att börja med men du vänjer dig snabbt.

Om allt gått bra får du med dig en omgång linser hem för att börja ditt nya liv som linsbärare. En skön känsla av frihet och perfekt syn kommer att infinna sig och efter någon vecka kommer det redan inplanerade återbesöket hos optikern att ske för att följa upp hur det går för både dig och dina ögon. Om inget upptäcks så kan du nu på allvar börja titulera dig som kontaktlinsbärare. Oavsett vilka linser du sen behöver kan du vara säker på att hitta dom hos oss på LENSIA till ett av marknadens bästa priser.

Regelbundna återbesök

Glöm inte att ha regelbundna återbesök inbokade hos din optiker för att säkerställa din synhälsa. Vi tjatar om detta under nästintill var och varannan artikel här på sidan, men detta kan inte nog betonas. Vi vill gärna att du handlar dina linser av oss på LENSIA, men vi ser ännu hellre att ditt linsanvändande sker utan komplikationer och problem och detta görs bäst genom återkommande besök hos din optiker. Den amerikanska organisationen AOA, American Optometric Association, rekommenderar följande intervall för besök hos optikern:
Mindre barn bör undersöka sina ögon vid c:a 6 månaders ålder samt vid 3 år.
Är du mellan 6-18 år bör undersökning ske årligen. Även om du är över 60 år bör du få din syn och dina ögon undersökta minst en (1) gång/år.
Är du mellan 19-59 år rekommenderas minst ett besök vartannat år för att säkerställa din synhälsa.
100% Nöjd kund-garanti
Vårt mål är att du skall känna dig trygg och nöjd med de produkter och tjänster vi erbjuder. Om du inte är nöjd med din vara av någon anledning, har du rätt att byta eller få pengarna tillbaka.
Lensia AB | 423 61 TORSLANDA
Org.nr: 559205-8159 | Innehar F-skattebevis

Copyright © 2021 LENSIA AB