Linser och idrott

Att idrotta med linser.

Fungerar det att idrotta med linser?

Att ha möjlighet att utöva sin idrott, den man älskar allra mest är en ynnest. Tyvärr påverkar glasögonen många gånger möjligheten att idrotta helt fritt och utan begränsningar. Löpning, skidåkning, styrketräning eller schack (eller förresten kanske inte schack), är alla exempel på idrottande som kan kännas begränsande utan fritt synfält. Med kontaktlinser får du full frihet att prestera på topp.

Med silikonhydrogellinser får du linser med maxad syregenomsläpplighet som gör att dina ögon inte känns torra. Gör din idrott att du spenderar mycket tid utomhus kan det vara värt att fundera på linser med inbyggt UV-skydd, vilket ger dig ett bra grundskydd mot solljusets UV-strålar.

Kan jag bada med kontaktlinser?

Vi rekommenderar dig att undvika/låta bli att bada och duscha med kontaktlinser i dina ögon. Anledningen är att vattnet kan innehålla många mikroorganismer och om dessa kommer in bakom dina linser kan det leda till skadliga besvär. Vanligtvis sköljs dessa bakterier ut ur ögat när man inte har linser men med sina linser i kan mikroorganismerna få fäste och skapa besvär. Ett sätt att minska riskerna kan vara att använda endagslinser som du kastar direkt efter det att du har badat/duschat.

Av samma anledning skall du inte skölja eller rengöra dina linser under rinnande vatten utan använd alltid lämplig desinficerande och rengörande
linsvätska. Vi rekommenderar också att du byter ditt linsetui minst var tredje (3) månad.
Att bada med linser.
100% Nöjd kund-garanti
Vårt mål är att du skall känna dig trygg och nöjd med de produkter och tjänster vi erbjuder. Om du inte är nöjd med din vara av någon anledning, har du rätt att byta eller få pengarna tillbaka.
Lensia AB | 423 61 TORSLANDA
Org.nr: 559205-8159 | Innehar F-skattebevis

Copyright © 2021 LENSIA AB