HemÖgondroppar › Oxyal, 10 ml

Oxyal, 10 ml

96,00 SEK
Inkl moms
119,90 SEK 20% rabatt
Antal
✓ Lagervara
Mängdrabatt: 2+ 89,93 SEK st

Beskrivning

Produktdata

Dokument

Produktinformation
Ytterst på ögat finns ett tunt vätskeskikt, tårfilmen. Dess uppgift är att fukta, skydda och jämna ut ögats yttersta lager, så att hornhinnan kan bryta ljuset på bästa sätt. Tårarna innehåller en rad olika ämnen som smörjer och skyddar ögat mot infektioner och uttorkning.
Trots detta upplever vi ibland att ögat känns torrt och irriterat. Orsakerna till detta kan vara flera, vår inomhusmiljö kan vara ett exempel. Bakomliggande sjukdomar kan också orsaka besvär i ögat.

Oxyal skyddar, fuktar och smörjer.

Oxyal® smörjande droppar kan hjälpa till att lindra besvär när ögonen känns torra, trötta eller irriterade. Dropparna innehåller hyaluronsyra, ett ämne som finns naturligt i våra ögon. Där hjälper det till att fukta, smörja och skydda ögats yta.
Oxyal innehåller också ett unikt konserveringsmedel (Oxyd®) som omvandlas till syre, vatten och naturliga salter direkt när dropparna kommer i kontakt med ögat. Man kan förenklat säga att Oxyal är konserverat i flaskan men fritt från konserveringsmedel i ögat när omvandlingen skett. Det innebär att du kan använda Oxyal även om du har kontaktlinser.

En droppe ger lindring.

För de allra flesta räcker en eller två droppar Oxyal i varje öga för att lindra besvären. Du kan droppa vid behov eller så ofta din läkare eller optiker har rekommenderat. Oxyal finns i en praktisk droppflaska om 10 ml. Öppnad flaska är hållbar i två månader.

- Skyddar, fuktar och smörjer
- Innehåller konserveringsmedel (Oxyd®) som omvandlas till syre, vatten och naturliga salter direkt när dropparna kommer i kontakt med ögat
- Kan användas tillsammans med kontaktlinser

Hur skall jag använda dessa ögondroppar?
Oxyal använder du vid de tillfällen då du tycker att dina ögon skaver, svider eller känns trötta.

Råd vid rengöring
Läs mer om hur du sköter dina linser. (Öppnas i ny flik)

Rådfråga din optiker
Rådfråga och följ alltid din optikers ordination om vilken linsvätska och ögondroppar du skall använda till just dina linser och ögon.
100% Nöjd kund-garanti
Vårt mål är att du skall känna dig trygg och nöjd med de produkter och tjänster vi erbjuder. Om du inte är nöjd med din vara av någon anledning, har du rätt att byta eller få pengarna tillbaka.
Lensia AB | 423 61 TORSLANDA
Org.nr: 559205-8159 | Innehar F-skattebevis

Copyright © 2021 LENSIA AB